Hängetiketter / Hangtags

Vår specialitet är att på maskinell väg knyta tråd i trycksaker och ofta kallas sådana trycksaker hängetiketter eller tags.

Hängetiketterna kan utformas på många sätt; från enkla tvåsidiga märklappar tryckta i en färg, till flersidiga broschyrer tryckta i fyrfärg med bilder. Hålen kan förstärkas med öljett och man kan använda många olika sorters snören och papperskvaliteter.

Användningsområdena är många. Din produkt kanske inte lämpar sig för emballering, eller är den kanske för snygg för att stoppas i en låda? Tags ger möjlighet att bifoga information utan att det krävs ett emballage att stoppa det i. Våra produkter återfinns på allt från sängar till sågar.

Då startkostnaden är relativt låg kan vi arbeta med upplagor från några hundra till hundratusentals exemplar. Vi kan snabbt få fram stora upplagor.

Beställ en provmapp

Varumärkesförstärkare

olja-byxor

Varumärkesförstärkande hängetiketter är till för bygga och förstärka imagen för produkten. Ofta påkostade etiketter med specialtrådar och snygga papper.

Exempel

-Kläder

-Presentartiklar

-Neckhangers

-Möbler

Produktinfo

klocka

Informerar om produktens användningsområden eller om övrigt sortiment, tillbehör och reservdelar. Det kan vara avgörande information för att kunden ska välja rätt produkt i butiken.

Exempel

-Info om produkten

-Info om övrigt sortiment

-Info om tillbehör och reservdelar

Bruksanvisningar

stol

Handhavandeanvisningar, skötselanvisningar etc är exempel på nyttiga hängetiketter. Genom att fästa den runt produkten kan du vara säker på att den når användaren!

Exempel

-Monteringsanvisningar

-Handhavandeanvisningar

Märkning

markning_bildkombo

Här finns det massor av användningsområden, vi levererar många olika sorters etiketter till industriföretag, oljeleverantörer, reseföretag mfl. Etiketterna till industrin trycks ofta på material som är riv- och slit-tåliga. Vi knyter även ståltråd maskinellt och kan snabbt få fram stora volymer.

Exempel

-Varningsdekaler

-Uppmärkning av artiklar

-Bagageetiketter

-Nyckeletiketter

Efterbehandling

Det finns mängder av varianter på falsade produkter som passar utmärkt att knyta. Det är viktigt att det lämnas utrymme i layouten så att tråden inte knyts i text etc.

Klamring

Klamrade produkter går bra att knyta bara man inte har för tjock klammer i ryggen, de går också utmärkt att öppna när de hänger fast på produkten.

Hörnrundning/snedskurna hörn

Vi har speciella hörnrundningsmaskiner för dessa moment. Hörnrundning gör att etiketten hänger snyggare på produkten.

Figurstansning

Figurstansade produkter är vanligtvis inga stora problem att knyta. Formen blir roligare och gör att etiketten ”sticker ut”.

Perforering/Numrering

Mycket vanligt på Nyckeletiketter och bagagetaggar eller i andra sammanhang där man vill ha en kvittodel.

Laminering/lackning

Används för att skydda etiketten från slitage eller bara som en snygg detalj.

Papper/Plast

papper_beskuren

Till hängetiketter kan man använda mängder av olika papper, allt från ganska tunna släta papper till tjock kartong. Papperet är en viktig detalj som kan förstärka ditt budskap på ett bra sätt.

Plastmaterial

Vi trycker själva på tex Yupo som är en Polypropylenfolie som ej går att riva sönder, den passar bra i smutsiga miljöer eller till etiketter som utsätts för väder och vind.

Vi kan även öljettera och knyta andra plastmaterial men då vill vi få prov från er för att testa i maskinerna.

Format/Storlekar

Vi kan knyta etiketter från 25x40mm till 148x210mm, men stäm alltid av med oss innan eftersom material och en del andra saker påverkar vilket format vi kan knyta.

Tråd/Öljetter/Henklar

trad_oljett_henklar

Öljetter används som förstärkare så att etiketten blir hållbarare men kan också användas som en snygg detalj. En del etiketter har enbart öljett, men ofta kompletterar man med att vi knyter i bomulls-, elastisk- eller stål- tråd i etiketten eftersom det inte medför så stort kostnadstillägg.

Bomullstråd

Bomullstråd eller fast tråd finns i vit och svart färg som standard men vi kan ta hem andra färger mot pristillägg. Färgen på tråden kan kanske komplettera logofärg eller liknande på er etikett.

Elastisk tråd

Elastiskt tråd kan töjas ut så att den blir dubbla sin längd vilket gör att den är mycket lätt att fästa kring olika detaljer. Tråden är svart eller vit som standard

men det finns fler varianter och färger som vi kan ta hem mot pristillägg.

Ståltråd

Vi kan nu även erbjuda hängetiketter med ståltråd! De knyts på maskinell väg i våra egenutvecklade maskiner, det borgar för en jämn hög kvalitet i produktionen. Ståltråden är mycket stark men lätt böjbar för att kunna fästas kring tex olika maskindetaljer mm.

Henklar

Henklar sätter vi inte fast i etiketterna men de kan gärna bifogas vid leverans. De används traditionellt till nyckeletiketter där den träs igenom den öljetterade etiketten och nyckeln så de hänger samman. Vi tycker dock att nyckeletiketter hellre kan levereras med färdigknyten elastisk tråd som faktiskt blir billigare för kunden.