Milstolpar

 • SATSNING PÅ DIGITALTRYCK

  Stora satsningar på digitaltryck skedde under 2015 för att möta kundernas efterfrågan. Vi investerade i två nya digitaltryckpressar och en ny skärmaskin för visitkort med möjlighet till bigning och perforering. Vi investerade även i en falsmaskin främst anpassad för digitaltryck samt en lamineringsmaskin för att ge trycksakerna ett extra skydd, speciellt användbart på omslag till tex limbundna böcker men även andra trycksaker.

 • Ombyggnationer, ny digitaltryckpress och ny CTP

  År 2014 var ett händelserikt år. Vi gjorde en del ombyggnationer av tryckeriet. Detta för att få plats med ytterligare en digitaltryckpress samt installerat en ny kemikaliefri CTP (Computer to plate).

 • Söderhamnskontoret flyttar till Växelgatan

  År 2014 flyttade vi även Söderhamnskontoret från Gjutarbacken till Växelgatan.

 • "Web-2-print"-system

  År 2013 satte vi vårt “Web-2-print”-system i bruk. Ett enkelt beställningssystem där du kan få full koll på dina trycksaker och göra beställningar på nätet.

 • Digital kuvertmaskin som klarar 4-färg

  År 2013 köpte vi en kuvertmaskin för 4-färgstryck. Adressering och variabeldata kan printas direkt på kuverten.

 • Speedmaster tryckpress

  År 2013 bytte vi till en nyare tryckpress för offset i A3-format. En Speedmaster med två färgverk i formatet 35×50

 • Ny limbindare och falsmaskin för småformat

  År 2011 installerades en ny falsmaskin som är anpassad för att falsa småformat. Vi har också installerat en limbindare för bindning av digitaltryckta böcker i mindre upplagor.

 • Ny digitalpress

  År 2009 har vi installerat en ny digitalpress och ståltrådsknytmaskin.

 • Installerat en ny tryckpress och häftmaskin

  År 2007 installerade vi en ny häftmaskin för broschyrhäftning, samt en ny tryckpress i 50×70 formatet.

 • Köpte KlaMar tryck i Nacka

  År 2006 köpte vi KlaMar Tryck i Nacka och flyttade därefter produktionen till Bok & Tryck i Bollnäs där all öljettering och hängetikettsproduktion sker.

 • Köpte Gjutarbackens Tryckeri i Söderhamn

  År 2003 köpte vi Gjutarbackens Tryckeri i Söderhamn – nu Bok & Tryck i Söderhamn, där arbetar idag en medarbetare med kundmottagning och layout av trycksaker.

Historia

Familjeföretaget grundades redan 1921 i Bollnäs och hette då Gust. Anderssons Bokbinderi. Det var ett renodlat bokbinderi och arbetsstyrkan bestod av makarna Gustav och Linnéa Andersson.

Efter att ha haft lokaler i tidningen Ljusnans hus och på Trädgårdsgatan finns företaget sedan 1965 i egna lokaler på Lasarettsvägen 26 som byggts till i två omgångar. 1971 utökades verksamheten till att även omfatta ett tryckeri. Samtidigt ändrades firmanamnet till Bok & Tryck AB.

Nu arbetar fjärde generationen Andersson på Bok & Tryck.